Sfeerbeelden

Mogelijkheden noodopvang 9/11 en 10/11

Beste ouder(s)

Hieronder 2 mogelijkheden voor noodopvang in Wuustwezel voor maandag 9 en dinsdag 10 november.

Extra omnisport- en kleutersportdagen

De maatregel om de herfstvakantie te verlengen werd genomen om de verspreiding van het Covid-19 virus in de scholen tegen te gaan. Daarom organiseert de gemeentelijke sportdienst op 9 en 10 november – tijdens de verlenging van de herfstvakantie, als noodopvang – extra omnisport- en kleutersportdagen.

De praktische informatie hierover vinden jullie via de link hieronder. We vragen wel om de kinderen nog steeds zo veel mogelijk thuis op te vangen.

https://www.wuustwezel.be/extra-omnisport-en-kleutersportdagen-op-9-en-10-november-noodopvang.

 

Noodopvang bij Ferm

Je hebt reeds vernomen dat de scholen de herfstvakantie verlengen met drie dagen. Zij maken de brug tot en met de feestdag (Wapenstilstand). Er wordt geen noodopvang voorzien op de scholen. In samenspraak met de gemeente Wuustwezel hebben we beslist om op 9 en 10 november noodopvang te voorzien. 11 november is een feestdag. Wij zijn die dag gesloten.

Voor wie?
We organiseren opvang voor gezinnen met opvangnood. Dit zijn gezinnen die in hun eigen netwerk geen opvangoplossing vinden, maar wel opvangnood hebben (bv zorgpersoneel, kwetsbare gezinnen,…). Vanuit de regering wordt de oproep gedaan om kinderen zoveel mogelijk thuis op te vangen.
Mochten we merken dat de vraag groter is dan de plekjes die we ter beschikking hebben, gaan we volgend voorrangsbeleid hanteren:

  1. Beide ouders die werken in cruciale sectoren (zorg, voeding,…)
  2. Alleenstaande ouders die geen andere opvangmogelijkheden hebben
  3. 1 van beide ouders werkt in een cruciale sector.
  4. Ouders die geen andere opvangmogelijkheden hebben.

We voorzien een aantal plekjes voor kwetsbare gezinnen.

Mocht het nodig zijn, kunnen we de nodige attesten bij u opvragen om de het voorrangsbeleid in werking te laten treden. We hopen dat dit niet nodig zal zijn en dat enkel ouders die echt geen andere oplossing hebben, op ons beroep zullen doen.

Waar?
We voorzien opvang op de locaties die tijdens de herfstvakantie open zijn, namelijk:

  • Gooreind
  • Huis van het Kind
  • Loenhout

De drie locaties zijn doorlopend geopend van 7-18u30.

Reserveren?
We zetten de reservaties voor 9 en 10 november open op donderdag 29/10 om 19u.
Je kan reserveren via de gebruikelijk weg: reserveren.samenferm.be
Maandag 2/11 sluiten we de reservaties af om 9u ’s morgens.
Hierna verwerken we alle binnen gekomen aanvragen. Pas wanneer u van ons een bevestiging hebt gekregen voor de gevraagde opvang, bent u zeker van een plekje. Onze kinderbegeleidsters kunnen u vragen om de bevestigingsmail te tonen bij het brengen van uw kind(eren).

Lieve ouders, weer een hele aanpassing en uitdaging die corona ons voorschotelt. We hopen dat iedereen een gepaste oplossing vindt.

Mochten jullie vragen hebben, contacteer ons gerust.