Verkeersweek 30 mei tot 3 juni

Beste ouder,

Komende week (30 mei – 3 juni) zetten we ‘fietsen en wandelen’ nog eens extra in de kijker met een verkeersweek. We moedigen iedereen aan om te voet, per fiets, met fluovestje en/of met de fietshelm naar school te komen.

Ook zullen heel wat klaslessen en –activiteiten extra in het teken van veilig verkeer staan. Zo organiseren we voor de kleuters en de leerlingen van het 1e en 2de leerjaar een wandeling in de buurt van de school zodat ze kennismaken met de schoolveilige omgeving en vertrouwd raken met de plaats op de weg en de verschillende verkeerssituaties in de buurt van de school.

Ook oefenen we onze fietsvaardigheden op de speelplaats.
Voor de kleuters vragen we dan ook om op donderdag 2 juni met de fiets naar school te komen. Vergeet ook je fluo en helm niet!

Ook de klassen van het 1e t.e.m. het 4de leerjaar zullen een behendigheidsparcours doen, dit op vrijdag 3 juni. Ook dan vragen we om met de fiets te komen en te zorgen voor helm en fluovest.

De jongeren van het 5de en 6de leerjaar doen zelfs een fietsvaardigheidsoefening buiten de school. Hiervoor werden ze op voorhand theoretisch goed voorbereid. We passen deze theoretische kennis nu toe in de concrete verkeerssituaties in de buurt van de school. Denk aan je fluo en helm!

Met deze verkeersactiviteiten willen we onze kinderen verkeersvaardiger maken en zetten we in op duurzame en veilige mobiliteit.

Verkeersvriendelijke groeten
De werkgroep verkeer