Gemachtigde opzichters gezocht

Voor de start van het nieuwe schooljaar zijn wij op zoek naar vrijwilligers die zich willen engageren als gemachtigd opzichter in onze gemeente. Vooral in Gooreind is er dringend nood aan nieuwe vrijwilligers. Als gemachtigd opzichter starten is heel laagdrempelig. Zo kies je zelf je beschikbare dagen.

Schoolgaande jeugd begeleiden

Al meer dan 20 jaar zijn de gemachtigde opzichters een bekend gezicht ’s morgens in de buurt van onze scholen en langs belangrijke (fiets)knooppunten. Deze vrijwilligers begeleiden de schoolgaande kinderen bij het oversteken op gevaarlijke punten in de buurt van hun school.

Niet alleen voor schoolkinderen, hun ouders en schoolpersoneel zijn ze dus enorm belangrijk, gemachtigd opzichters zijn een onmisbare schakel voor een veilig verkeer tijdens de ochtendspits. In een grote gemeente als Wuustwezel heb je er dan ook heel wat nodig. Op dit moment zoeken we nog enkele vrijwilligers die zich één ochtend per week (of een paar) kunnen vrijmaken.

Eén ochtend per week (of meer)

  • Je kan je minstens één ochtend per week vrijmaken voor drie kwartier, tussen 8 en 8.45 uur.
  • Je volgt een korte opleiding bij de lokale politie (politiezone Grens). Die vindt doorgaans plaats op één namiddag of avond.
  • Kan je toch een keertje niet? Geen probleem. Als je tijdig verwittigt dan wordt je afwezigheid intern opgevangen.

Wat je krijgt

  • Een gratis opleiding
  • Het nodige veiligheidsmateriaal (zie foto o.a.)
  • Een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid
  • Een vrijwilligersvergoeding voor je prestaties

Interesse?

Zegt het je ook iets om je als gemachtigd opzichter in te zetten voor onze schoolgaande jeugd? Neem dan vrijblijvend contact op met de dienst welzijn via welzijn@wuustwezel.be of telefonisch via 03 690 46 14.